(c) Lydia Nesvadba (c) Lydia Nesvadba

Faso Danse Théâtre

De compagnie Faso Danse Théâtre werd opgericht in 2002 (Bobo Dioulasso/Brussel) door Serge Aimé Coulibaly. Serge Aimé Coulibaly verkent complexe thema’s met de wil om een reële positieve dynamiek te geven aan de jeugd. De mens moet leren van zijn fouten uit het verleden. De danstaal van Serge Aimé is positief, vertrekkende vanuit het negatieve om op die manier het positieve bij de mensen te activeren.

Zijn inspiratie is geworteld in de Afrikaanse cultuur en zijn kunst engageert zich tot de noodzaak van hedendaagse, krachtige dans, verankerd in emotie maar altijd drager van reflectie en hoop. Zijn sterke expressie maakt hem universeel en vindt gehoor in verschillende continenten. Elke creatieperiode vindt voor een deel plaats in Afrika en voor een deel in Europa.

Voor Serge Aimé Coulibaly betekent dans een maatschappelijk engagement. Hij stelt de dagelijkse realiteit en de maatschappelijke evoluties in vraag en deelt dat onderzoek met zijn publiek. In zijn werk onderzoekt hij het snijvlak tussen persoonlijkheid en betrokkenheid – de spanning tussen enerzijds wat het individu beleeft of wil zeggen en anderzijds wat het engagement voor een betere wereld aan dat individu oplegt. Vanuit zijn engagement ontwikkelde hij een creatieproces dat vertrekt vanuit het dualiteitsprincipe. Iedere beweging die het lichaam doorkruist, kent een tegengestelde. Iedere vorm van energie gaat gepaard met een tweede vorm. Hierdoor komen lichaam en geest in een staat waarin intuïtie en urgentie het overnemen.

Serge Aimé vertelt over Wakatt, Fitry en Africa Simply The Best:

Serge Aimé Coulibaly Online – Frans – 15 september 2020
Serge Aimé Coulibaly Online – Engels – 15 september 2020
Serge Aimé Coulibaly ontvangt de Prix d’honneur uit de handen van Alain Platel op de uitreiking van de Golden Afro Artistic Awards

Kalender


Datum Groep Productie Locatie Organisatie
03-02-2021 Faso Danse Théâtre Wakatt Leuven (BE) STUK Huis voor Dans

GEANNULEERD

04-02-2021 - 06-02-2021 Faso Danse Théâtre Wakatt Antwerpen (BE) deSingel

GEANNULEERD