• Home
  • Aanbod
  • Nieuws
  • Kalender
  • Algemeen
  • Links
  • Contact

Frans Brood Productions is een Gents theaterbureau dat zich al sinds 1983 toelegt op de internationale spreiding van voorstellingen. De focus ligt zowel op hedendaagse dansvoorstellingen als op een aanbod van theater, circus en animatie in openlucht, op straat of op bijzondere locaties.
In de loop van de jaren hebben we heel wat contacten uitgebouwd. Eerst in Benelux, later in Europa en wereldwijd. De groepen die we vertegenwoordigen zijn dan ook terug te vinden op podia, festivals en evenementen over de hele wereld.
Daarnaast brengen we ook groepen uit andere werelddelen naar Europa. Vooral Australische en Nieuw-Zeelandse artiesten zijn regelmatig in ons aanbod terug te vinden.

De voorbije jaren hebben we met tal van groepen gewerkt (overzicht 1983-2008). Met sommige maar voor een beperkte periode, een specifieke productie of een bepaalde regio. Maar de meeste gezelschappen spreiden we momenteel wereldwijd en geven we ondersteuning voor hun volledige oeuvre.
Het engagement met een theatermaker en een nauwe samenwerking met een groep geeft ons veel voldoening. Maar ook het meedenken met een festivalorganisator en het adviseren van startende groepen beschouwen we als onze taak.

Straat- en openluchttheater aanbieden was van bij het begin al een bewuste keuze. In die dagen vervulden we een pioniersfunctie omdat we als eerste in Vlaanderen deze vorm van theater promootten. We introduceerden in de beginjaren vele toen nog onbekende groepen in Vlaanderen en Nederland, brachten enkele Vlaamse groepen in het internationale circuit en hielpen onder andere Franse en Spaanse groepen aan contacten buiten hun eigen landsgrenzen.
Intussen zijn er gelukkig veel spelers op de markt gekomen en zijn er via allerlei netwerken meer contacten en samenwerkingen tussen makers en festivalorganisatoren ontstaan.
Ons aanbod is nu beperkter en selectiever met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in het openlucht- en locatietheater.

De vraag van les Ballets C. de la B./Alain Platel om hun internationale spreiding uit te bouwen, heeft ons op het spoor gezet en doen kiezen voor het hedendaags danstheater. Samen met hen hebben we de voorbije 15 jaar wereldwijd een persoonlijk netwerk met dansorganisatoren kunnen uitbouwen. We stonden mee aan de wieg van het succes van Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui, die nu tot de absolute wereldtop behoren. De laatste jaren konden we met succes enkele nieuwe namen introduceren in het internationale danslandschap. En we helpen met plezier enkele reeds ervaren theatermakers om hun internationaal parcours uit te stippelen.

Guy Baguet
Gie Baguet
Zaakvoerder
Tourneeplanning zaalvoorstellingen
Tine Scharlaken
Tine Scharlaken
Tourneeplanning zaalvoorstellingen
Flore Roggeman
Flore Roggeman
Tourneeplanning
Inti Baguet
Inti Baguet
Tourneeplanning
Communicatie & administratie